Pazar, Kasım 01, 2009

Şampiyonluk Yürüyüşü Başladı


5 haftadır seri galibiyetler alıyoruz. Oynadığımız futbolun kalitesi mi yükseldi? Hayır. Biz sezon başında da aynı seviyede modern futbolu oynamaya çalışıyorduk. Hani şimdi moda rijkard oldu ya; modern futbolu getirdi deniliyor ülkemize.
Beşiktaş bu 4-3-3 sistemini geçen seneden beri oynuyor. Dan dun top şişirmek değil bu sistem. Takımdaki her oyuncunun belli seviyede pasör olması gerekiyor.
O yüzden Mustafa Hoca, ısrarla Tello-Yusuf ve Tabata'dan vazgeçemiyor.
Bu sistemin biz de 2 tane pozisyonda eksiği var. Bir tanesi sol açık pozisyonumuz. Mesela orada bir Duff olsaydı ya da Kewell işte o zaman tadından yenmezdi. 2. eksik pozisyonumuz ise bu sistemin en uç oyuncusu. Esasında bu oyuncumuz kadroda var. Bu da Bobo. Fakat bir şekilde kafasında Beşiktaşımızı bitirmiş. Yoksa oyun zekası, pas yeteneği ve de katil gibi önsezileri ile Türkiye'deki en iyi golcü bana göre.

Şampiyonluk yarışı çok uzun bir yolculuktur. Bu yolculuk da elbette zorlanacağımız ve de tökezleyeceğimiz duraklar olacaktır. Ama unutmamak lazım ki; Beşiktaş'ın kadro derinliği ve de alternatif oyuncu tipleri ile bu yarışta öne çıkacaktır. Şampiyonluk adayının tek bir oyuncuya bel bağlamaması gerekir ve de her hattı ile dengeli bir takım olmalıdır. Beşiktaş'ımıza bakarsak; savunma hattımız Avrupa'da bile top 20 takımdan sonra var olan takımlar ayarındadır. Orta saha bloğumuz alternatifi bol, tecrübeli ve akıllı oyuncular. Forvet hattına devre arasında yapılacak 1 ya da 2 transfer Beşiktaşımızı şampiyon yapar. Sakin kalalım yeter ve de kongre sıkıntısı takıma yansımasın yeter.

Unutmamak lazım ki; bu takım geçen seneden cok daha güçlü ve dengeli. Eğer bu sene de şampiyon olabilirsek, siz seyreyleyin o zaman fener ve cimbomun halini. Bu kadar transfer ve yatırım tamamen ellerinde patlar:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !