Perşembe, Kasım 05, 2009

Gençler Nijerya'da

Championship Manager hastalığına genç yaşta tutulmuş, hala tedavi olamamış, hatta tedaviyi reddetmiş bir bünyeyim. Malum CM'de en büyük keyiflerden birisi gençleri mümkünse 16 yaşındayken klübünden çalıp altyapı takımlarında yetiştirmek. Cepte milyar dolar olsa da gidip 18 yaşındaki bi veledi koyacaksın orta sahaya, yoksa tad vermez.

Öbür taraftan BJK taraftarının altyapıdan yetişen, gençken umut veren oyunculara sempatisi sonsuzdur. Örneğin geçen sene neredeyse kombine almıyordum, bir hazırlık maçında Ertuğrul Sağlam 15-16 yaşında şu anda adını bile hatırlamadığım bir çocuğu oynattı, o da şık bir gol attı, ben de gaza gelip ertesi gün aldım kombinemi, iyi ki almışım, Allah o çocuktan razı olsun, vurduğunu gol yapsın :)

Yani gençleri izlemek, izlemesek de takip etmek bir keyif bizim için. Geçenlerde Mısır'da FIFA U20 turnuvası yapıldı, pek iyi takip edemedik ama Gana keyifli bir final maçı ile Brezilya'yı geçip kupayı kaldırdı. Norveç 2. liginde oynayan bi sürü adamları vardı, gidip kulaklarından tutup bizim 2. lige (adı 1. kendi 2. olan lig yani) getirmek ne kadar zordur merak ediyorum.

Neyse lafı çok uzattım, toparlayım. Şimdi de Nijerya'da FIFA U17 turnuvası var. Türkiye U20'de yoktu ama U17'de çeyrek finale kadar yükseldik.

Abdullah Ercan'ın teknik direktörlüğündeki kadroda şu oyuncular var:

Orhan GÜLLE, Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Sezer ÖZMEN (Beşiktaş A.Ş.), Okan ALKAN, Onur KARAKABAK, Gökay İRAVUL (Fenerbahçe), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Hasan Ahmet SARI (Trabzonspor A.Ş.), Oğulcan GÖKCE, Süleyman ÖZDAMAR (Altay), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Ömer KAHVECİ (Adana Demirspor), Ensar Enes BAYKAN (A.Bielefeld), Nurettin KAYAOĞLU, Ufuk ÖZBEK (FC Schalke 04), Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Kamil Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC), Engin BEKDEMİR (Porto), Deniz MEHMET (West Ham United).

Şimdiye kadarki maçlar:

Türkiye:1 - Burkina Faso:0
Türkiye:4 - Kosta Rika:1
Türkiye:1 - Yeni Zelanda:1
Türkiye:2 - BAE:0 (2. tur eleme)


8 Kasım Pazar TSİ 17:00'da Kolombiya ile karşılaşacağız, çeyrek final maçı. Anladığım kadarı ile TRT 20.30'da banttan verecek maçı, vakit geldiğinde göz ucuyla da olsa bakmak iyi olabilir. Tabii lig maçı olursa onu seyrederiz biz, değil mi?

4 yorum:

  1. eurosport ve eurosport 2 veriyor maçları...imkan olursa izlemeni tavsiye ederim...rakipler ispanya ve nijerya (yaşı büyük oyuncu oynattıklarına dair haberler yayınlansa da). kolombiyayı geçebilrisek italya yada isviçre den hangisi gelse geçeriz.(italya abd maçında kazandı ama oyun çok kötüydü)...orhan gülle iyi oyuncu, ayrıca muhammet, ömer ali şahiner, engin bekdemir, berkin aslan da göze batıyorlar...

    Not: ortasaha: ernst-fink-necip, sağ kanatta ali küçik, ileri uç; batuhan tek forvet(can erdem) değişmeli nerede o günler...

    YanıtlaSil
  2. soru su: bu necip en az ugur inceman kadar oynar mi? oynamaz mi?

    YanıtlaSil
  3. @Factotum
    uğur kadar oynar, fink'in performansına yaklaşır biraz tecrübe kazanırsa..

    YanıtlaSil
  4. umarim yeni yonetim altyapi futbolcularinin efektif degerlendirilmesi konusunda calisma yapar. yapmalari da lazim. bir bakista : batuhan, onurb, ridvans, ismailk, necip, can, muhammet, korcan .... serdar ozkan'i da saymak istiyorum ama icimden gelmiyor ...

    YanıtlaSil

yardır ama küfürsüz !