Perşembe, Ekim 22, 2009

Siftah!

Beşiktaş CL'de bu sezon ilk puanı kaptı. Tam da dediğim gibi (ben demiştim!) 1 puan, ManU'nun CSKA'yı yenmesiyle çok anlamlı oldu.

Mustafa Denizli'ye de kişisel kariyerinde ilk CL puanını aldıran kadro şu şekildeydi:

Wolfsburg maç boyu sağ kanat atakları ile geldi. Grafite ve Dzeko'ya çalışıp durdular beklendiği gibi. Ama Çanakkale Geçilmez İbrahim Üzülmez arkadaş!
Takım aynı ManU maçındaki gibi motiveydi ve iyi mücadele etti. Uzun süre sonra sahalarda gördüğümüz Tello ilk yarı da sallansa da, ikinci yarı maçın tempo kazanması ile birlikte topu tutan oyuncu oldu. Nihat kıvama geliyor, Bobo görevini yapıyor, Rüştü -kaleci vuruşlarını saymazsak- kendini aşıyordu.
Maçın yıldızı Ferrari'ydi... Kendisinden ilk fener maçında basın tribününe doğru okkalı bir kol hareketi bekliyorum. Malum Mehmet Demirkol alışık buna. Yanılmıyorsam yukarıdaki enstantenenin gerçekleştiği anda ilk müdahalesinin ardından yerden kalkıp ikinci müdahaleyi yapması, mutlak bir golü önlemesi, böyle bir futbolcuya sahip olduğumuz için gözlerimi yaşarttı.
Sevgili Bülent Yasan zamanında webkartallarına 'Takıma çirkin adamlar lazım!' demiş ortalığı hareketlendirmişti. Bülent kardeş bırak çirkin adamları, bu güzelliği seyret :) Forza Matteo! 10 numarasın...
Maçın kırılma anı Grafite'nin İ.Kaş'a yaptığı anlamsız hareket sonrası kırmızı kart görmesi oldu. Karar ağırdı. Bu belki de sadece 90 dakikanın değil, 180 dakikanın kırılma anı olacak. Grafite sahayı terketti ve sonrasında Wolfsburg oldu sana kuzu. İnönü'de Dzeko - Martins ekürisi ile kontra oynayacak bir Wolfsburg bekliyorum.
Tribünlerde ki taraftarlar şahaneydi ama maç tempo kazanmışken takım biraz pas yapar gibi oldu, meşaleler yakıldı. Bu zamansız şov buram buram vandalizm koktu. Rüştü utancından ağladı! İtalyan hakemin kendisini telkin etmesi ile morali düzeldi.

Sonuç itibariyle Tabata'nın oyuna girmesi ile son 10 dakika Beşiktaş rakibi bunalttı. Birkaç pozisyonu da özellikle Ekrem ile harcadık. Daha sakin olmalıydık. Tecrübe eksikliği diyelim, başka şey demeye dilim varmıyor.
Bu Wolfsburg'a İnönü'de Bursaspor muamelesi çekmek lazım yeşiline bakıp! Bursalı vandallar gibi salavat getirmeyiz ama tribünler boğar bunları. Sonrası da Mustafa Hoca'ya ve takıma kalır.

İşin komik tarafı 1 puanla grupta son sıradayız ama 1 hafta sonra 4 puanla grup 2ncisi olmamız sürpriz değil. Mustafa Hoca da bunun farkında olduğunun altını çizdi maç sonu ropörtajında.

Bu futbolcuların emeğine bok atanlar, hocanın CL karnesi ile dalga geçenler, iddiada 4-6 gol olur lan diyenler şimdi bu 10 kişilik Wolfsburg'u yenemezsen kimi yeneceksin diyecek olanlardır.
Ulan bu takım gruptan çıksa sizi yener, daha ötesi, daha güzeli var mı? Yok diyenler ellerini kaldırsın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !