Pazar, Nisan 11, 2010

2 Türk, 2 Alman ....

Sonuç hüsran, şampiyonluk çoook zor ...

Polis teşkilatı kutlamalarına MHK de bir katkıda bulunmuş, polis Bünyamin'e senin temsilin güçlü sen bu işi yaparsın demiş... Ota boka penaltı çalmasıyla ünlü bu arkadaş (bkz. BJK-FB FT Kupası Finali, İzmir) vermediği kadar ile maça tesir etti. 10 dk içinde adam atmasıyla meşhur bu şahıs (bkz. FB-BJK TSL Maçı, Cisse kararı) Beşiktaş Fair Play Liginin lideri sesleri çıkmaz diye düşünerek kartlarını kullanması gereken yerde kullanmayarak maça tesir etti. Şu bir gerçek ki başka stadlarda baskı altında olan hakemler İnönü'de gayet rahatlar... Kafaları yarılmıyor ya atılan maddelerle ondandır ... Maçın en yoğun tezahüratlarının bu hakeme olması sevgimizden değildi...

Mustafa Hoca Yusuf'a 75 dk dayandı. Ben inanamadım. En geç devre arasında İsmail Köybaşı Yusuf, en geç 60 dk da Holosko Serdar Özkan değişikliği olmalıydı diye düşünüyorum. Yusuf takımı sürekli yavaşlattı, savunma yapmadı ve Deli İbo olmasa ne olurdu bilemiyorum. İbrahim Üzülmez bu maçta hem savunma hem hucümu tek başına yaptı. Rakip ceza sahasında kaptırdığı topu geri koştu kendi ceza sahasında karşıladı. Maçta zirve yaptığı dönemde kendi ceza sahası önünde aldığı topla Messivari çalımlar atarak TS orta sahasına indi ve ancak faulle durduruldu. Bugün çok ama çok iyi oynadı.

Holosko çalım atmayı denerken korkuyorum birgün eski açığı delip boğaza düşecek, ama top onunla birlikte olmayacak. Olamazda... Hiçbir katkısı yok. Uğur İnceman daha çok şut çekti, Toraman daha çok top taşıdı. Nihat şu formu ile Holosko'yu keser...

Ernst ve Fink... İkisini de siyah-beyaz forma ile seyretmekten mutluyum gururluyum... Kimler giydi bu formayı, bir tanesi de rakip takımdaydı, adını anmayayım, aptalın teki ancak bu adamların işlerine duydukları saygı, kendilerine duydukları saygı, rakiplerine duydukları saygı orta saha oyunumuzu her anlamda yukarılara çekiyor. Ernst Fink'ten daha öne çıktı maç içinde maçı tamamlayamadı. Fink de son 15 dk Ernst'in çıkması ile oyunun uzaması sonucu koşmaktan bitap düştü.

Maç kalecilerin maçı oldu, Rüştü, Hakan ve Onur üst düzey performans gösterdiler ama bizim tarafa bakarsak takımda bu iki Alman'ın yanısıra Toraman ve Üzülmez maça herşeylerini verdiler, kazanmak için çalıştılar, oyundan düşmediler ve taktirleri sonuna kadar hak ettiler.

80 dk da Mustafa Hoca sahaya bir adam sürdü... Sordum arkadaşlara Nobre dediler... Güldüm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !