Pazartesi, Ocak 24, 2011

Yıldızlar Geçidi




Uzun bir aradan sonra, yine düştük ağaçlı yolumuza ve de İstanbul için soğuk sayılabilecek bir cuma akşamında; Beşiktaş çarşıdan aldığımız biralarımızı kapalı girişinin karşısındaki reklam panolarının altında içerek içimizi ısıttık. Malum hepimizi > 24 yaş olduğundan bir sıkıntımız yok:) Buna da ayrıcana değineceğiz.


Maça yaklaşık 1 saat kala girip yerimizi aldık ve de showu beklemeye başladık. Sivok'un sakat olduğunu ve de maç saatinde belli olacağını biliyorduk. O yüzden savunma tertibimiz bizim için süpriz olmadı. Zaten şu andaki kadro yapımız için kimse neden ilk 11 de kim neden yedek diye sorgulamak abesle iştigal olur. Kısaca şöyle özetlemek lazım kadromuzu: Oyuna sonradan girenler Ernst-Bobo ve de Fernandes. Bu oyuncuların herhangi birini Türkiye'de bir takım transfer etse ortalık yıkılırdı.

Maça gelince de; daha lean ne oluyor derken golümüzü attık. Peşi sıra sağlı sollu ataklar verkaçlar ortalar. Bir pozisyonda şöyle bir olay yaşadık: Guti topu Q7 ye verdi, Q7 sağdan aktı ve de içeriye kesti topu. Ön direğe hamle yapan Almeida idi arka direkte ise Simao vardı. 1 sene önce bizlere bunu söyleseler hadi lean diyip gülüp geçerdik. Şimdi kanlı canlı adamlar önümüzde oynuyorlar ve de her hareketlerinde neden bu sıfatları taşıdıklarını gösteriyorlar, ispatlıyorlar.

Rakip takımlar 11 oyuncu ile dizilsinler ceza sahasına bu takım her maçta gol atacaktır. Oyuncu özellikleri olarak hücum hattımızın hepsi dar alanda çok etkili adamlar. Ara pasları, ver kaçlar şut seçenekleri ve de Almeida-Nobre-Bobo ile azımsanmayacak bir hava üstünlüğü de kadromuzda var artık. Gol yer miyiz yeriz muhakkak çünkü oyun amacımızı bizim 3 5 tane atmak temelde bunun için de önde basıyoruz ve de milleti pas manyağı yapıyoruz. Ama karşımızda bu presden pas yaparak çıkabilecek bir takım olursa da başımıza dert alırız.

Yenileri özetlemek gerekirse; Simao hakkında laf eden çarpılır. Almeida buz gibi golcü ve de solak üstüne üstlük ve de Fernandes ise bana göre takımda en fazla göze çarpacak oyuncumuz olacak. Dayı girdi oyuna fiziksel güç desen var driplingi var ara pası var ee daha ne olsun?!:)

Dakika 30 olduğunda ise kapalı coktan çarşamba akşamı olan Trabzon maçı için atışmaya başlamıştı bilem...

Biz mi ne yaptık, vurduk kendimizi asmalı mescite verdik rakının gözüne...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !