Çarşamba, Eylül 16, 2009

'Yine' Olmadı !

Beşiktaş ile ManU maçında Kapalı Alttaki yerimizi aldık. Stad saat 21:00'den sonra dolmaya başladı. ManU yedekler dahil ısınmaya başlarken, Beşiktaş'da sadece ilk 11 oyuncuları ısınıyordu.

Tribünler Beşiktaş'lı oyuncular dışında ManU'dan Rooney'e de büyük ilgi gösterdi. Rooney -sanki bu ilgiden olumsuz etkilenmiş gibi- oyunda kaldığı süre boyunca hiçbir varlık gösteremedi. Lavuk oyundan o kadar düştü ki kenara alınıp kulübeye yürürken numaralı tribüyle ağız dalaşına bile girdi.


Beşiktaş 77 nci dakikada kızıl kafa Scholes'un golüyle mağlup oldu. O dakikaya kadar dirençli bir oyun sergiledi ve düşünülenin tersine ezilmedi. Haddini bildi ve rakibini zaman zaman rahatsız etti. Kısaca 'yine' olmadı...


Tek tek oyuncuların performansını değerlendirmek istiyorum:

Hakan Arıkan: Maçın tamamında iyi oynadı. Ama kullandığı degajlar dağa taşa gidince antipatik göründü.
İbrahim Kaş: Sadece savundu. Savundu... Savundu... İç saha maçlarında hucüma destek vermeli, karşında ManU olsa dahi...
İbrahim Üzülmez: Maçtan sonra Sir Alex Ferguson 'Bu maçta Antonio'yu kazandık' dedi. Bu sezon ManU'ya Wigan'dan transfer olan Antonio Valencia'yı Sir'ün gözüne sokan ise bizim Deli İbo. Elinden geleni yaptı kabul ama bırakalım da İsmail Köybaşı elinden geleni yapsın artık. Daha azını yapmazdı.
Matteo Ferrari: TSL'nin bu sezon en iyi transferlerinden biri olduğunu her maç kanıtlamaya devam ediyor. Mükemmel oynadı. Her topu olumlu ve doğru kullandı. Düşünüyorum da bu maçta Gökhan Zan olsaydı neler olurdu? Vazgeçtim düşünmek bile istemiyorum. Taraftarın Fabian ile birlikte gözbebeği...

Tomas Sivok: Çek milli stoper Ferrari ile süper 2 li oldu. İbrahim Kaş ve Ekrem'i kadroda görünce Mustafa Hoca Sivok'u öne mi çekecek diye düşündüm ama maç başlayınca öyle olmadığını gördüm ve içim rahatladı. Mükemmel oynadı.
Serdar Özkan: 2 maçtır yüksek performansı devam ediyor. En az bu seviyede devam etmeli. Bu taraftar kendisinden çok şey bekliyor. ManU maçında da GS maçında da takımı ileri taşıyordu. Oyundan çıkana kadar gayet iyi oynadı. Devam...
Fabian Ernst: Bu güzel insan evladı sayesinde takım sınıf atladı. Her maç istikrarlı oyununu oynuyor. Bu maçta da geçtiğimiz yıl EPL'yi kazanan CL'de final oynayan rakip orta sahayla boğustu. Sanırım ismini formama yazdıracağım. (Batuhan ilk golünü atsın onunki ni de yazdıracağım)
Hayyam Ekrem Dağ: 2 maçtır alışılagelmiş yer(ler)inden farklı olarak orta sahanın ortasında görev yapıyor. Maçın en çok koşan oyuncusuydu ama çok verimli değildi.
Rodrigo Tabata: Şu haliyle Delgado bile değil. 8 M Euro bu performansı ile omuzlarına çöker. Yne de takımın en yeni oyuncusu olarak daha kredisi var.
Filip Holosko: Ne zaman form tutacak acaba? Dün yalancı koşular ve top ezmenin dışında katkısı yoktu.
Mert Nobre: Maçta 90 dakika boyunca ManU defansı ve zaman zaman orta sahası ile resmen 'çarpıştı'. Sürekli hareket halindeydi ve takıma katkısı üst düzeydi. Onun dışında vasıfsız bir eleman profili çizdi.


Maça sonradan giren Yusuf Şimşek ManU defansının belini kırsa da son pasları hep rakibe kaptırdı. Serdar sahada kalsaydı ve Holosko'nun yerine oyuna dahil olsaydı sanki daha faydalı olabilirdi.

Rodrigo Tello da bu sezon istenilen form düzeyine ulaşamadı. Oyunda kaldığı sürede olumlu katkısı olmadı. Bir şut pozisyonunu da yanlış kullanıp taraftarı kıllandırdı.

Nihat Kahveci'nin kredisi sonsuz. Ama artık hafızalardaki Nihat geri gelsin. Beşiktaş'ım şampiyon olsun...

Tribünler yine maça ortak oldu. Sir Alex Ferguson bile methiyeler düzdü taraftara. Taraftar hazır, takımı bekliyor...


Beşiktaş bir CL gecesinde alkışlarla çıktığı maçın son düdüğü ile yine alkışlarla soyunma odasının yolunu tuttu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !