Pazar, Eylül 06, 2009

Sıradaki !

Klasik Türk Milli Takım yazgısı... Yumurta kapıya dayansın, sonra bakarız icabına... Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonasında mucizevi maçlar çıkaran ve neredeyse skor olarak geriye düşmedikçe maç kazanamayan takımımız dün gece de bu ritmini sürdürdü.

Henüz 6ncı dakika da Gökhan Zan ceza sahasında tuttuğu adamı bir anda bırakmaya karar verince golü yedik. Zaten maçın 35 nci dakikasında sakatlığı nedeniyle oyunu terk etti ve bir gecede verebileceği azami zararı verdi.


Fatih Terim'in sahaya sürdüğü kadro iyiydi. Gerçekten de ofansif özellikleri güçlü futbolcular sahadaydı. Kalede VolkanD, HakanB, GökhanZ, ServetC, GokhanG, ArdaT, EmreB, HamitA, denyo ColinK, TuncayS ve SercanY...

Hoca takımın sağını Fenerli topçulara, solunu ise Cimbomlu topçulara emanet etmiş. Sol tamam da sağ tırttı denyo COlin yüzünden. Ulen insan bu kadar da gamsız olmaz a.q. GökhanZ'ın erken havlu atması yüzünden az daha maç sonuna kadar oynayacaktı ColinKa. Yerine Halil Altıntop girdi de oyun iki kanada dengelendi.

Dün gece sahada yardıran bir adam vardı ki, nam-ı Arda Turan, gerçekten çok iyi işler yaptı. Fiziği yetersiz gibi görünse de maç sonuna kadar ayakta kaldı, 1 gol 1 asist ve ilk golde de payı var. Ozellikle yaptığı asistte -ki ColinK'nın kanadından girdi ceza sahasına- dayak yedi resmen ama topu aşırttı, çalım attı, şut çekti ve asist yaptı; üstelik hepsi aynı pozisyonda oldu.

Fatih hocanın şansı Nihat'ın Mevlüt'ün sakatlığında ve Semih'in cezasında; takımında Tuncay'ın Arda'nın Hamit'in, uçan adam Sercan'ın ve kısmen Emre'nin formda olmasıydı. Bu topçular o kadar hızlı hareket ettiler ki son 10 maçta 8 gol yemiş Estonya defansı defalarca dengesiz yakalandı.
Bir lafım da Sercan Yıldırım'a... Kardeşim sen ne hızlı adammışsın ya... Messi gibi atak desem abartmam. Transferin gözdesi olması normal... Ömer Üründül'ün dediği gibi biraz daha uyum sorununu aşarsa yıldız olur, katılıyorum... Afrika'da kendisine ihtiyacımız olacaktır.
Şimdi sıradaki gelsin ... Bekliyoruz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !