Pazar, Ocak 31, 2010

Sevgiliye Küsmek Olmaz...

3. sandık da açıldı...
Maalesef Demirören önde
Sonuçları gösteriyor ki yine başımızda kaldı

Kimileri derki artık maça gitmicem kombine almayacağım forma giymeceğim...

Pire için yorgan yakılmaz. Bunu herkes anlasın bilsin...

Aşkımız renklere bizim. Her zamankinden daha çok maçlara gidip yeter demirören yeter diye bağırma zamanı...

Son olarak da, kongre öncesi 2 gece konaklamaya oyunu satanlar validelerinden selam sabah beklesinler...

Teşekkürler Aksu, dik duruşun ve de elini taşın altına soktuğun için...

Cuma, Ocak 29, 2010

Yıldızsa Yıldız !

Demirören'in ikinci adamı Serdal Adalı, iki dünya yıldızı sözü verdi... Adalı, “Ağzımızdan çıkanların hepsi yerine gelecek. İki dünya yıldızı alacağız. Taraftarımız takımıyla gurur duyacak. Çünkü onlar bizim kalbimiz” demiş.

Biz - taraftar olarak- sizin kalbiniziz ama siz Beşiktaş'ın ve bizim sırtımızda hançersiniz. Düşün yakasından kulübün. Bu haftasonu bir değişim yaşanacak umuyorum ki. Eğer yine YD seçilirse bundan büyük utanç olabilir mi? Taraftar sokağa insin eğer bu talihsizlik 3 yıl daha devam edecekse.

Yukarıdaki foto ne alaka? Bunların futbol yıldızı alacağına olan inancım olmadığından yıldız mıldız okuyunca -refleks olarak- porno yıldızı googleladım.

 Bacıdan özür dilerim gıyabında, yukarıdaki isimlerle aynı metinde adı geçtiği için...

Salı, Ocak 26, 2010

OdaTV'den: Bu Yazı Beşiktaş'ta Tartışma Yaratacak!

Olduğu gibi copy-paste yaptım:

Beşiktaş'ın başkan adayı Murat Aksu camiayı ikiye böldü... Kimileri ve özellikle de medyanın büyük bir kısmı Aksu'nun başkanlığını desteklerken, bir grup Beşiktaşlı da sırf Aksu aday olduğu için mecburen Yıldırım Demirören'e oy vereceklerini söylüyor. Kuşkusuz Aksu'nun bu kadar tartışmalı bir başkan adayı olmasının altında eski bakanlardan Abdülkadir Aksu'nun oğlu olması, AKP'ye yakınlığı ve 'Cemaat iddiaları' yer alıyor. Özellikle de ulusalcı kesim Aksu'ya kesin karşı.
Ancak Cumhuriyet gazetesinde Hikmet Çetinkaya çok ilginç bir makale kaleme alıp Murat Aksu'yu savundu... Yıllardır Gülen Cemaati aleyhindeki yazılarıyla tanınan Çetinkaya, bugün yakın arkadaşım dediği Murat Aksu'nun Cemaat'le bir ilişkisi olmadığını yazdı... Öyle görülüyor ki Hikmet Çetinkaya'nın yazısı Beşiktaş'ta epey tartışılacak...
İşte ilgili kısım...
“Spor kulüplerimiz küreselleşmenin kıskacı altında ve toplumun hep gündeminde, siyaset gibi.
Hafta sonu Beşiktaş’ın kongresi var...
Serdar’ın konuştuğu bir Beşiktaşlı taraftarın şu sözleri ilginç:
“Artık anladım ki Beşiktaş bizden değil, biz Beşiktaş’tan uzaklaşıyoruz.”
Serdar devam ediyordu:
“Belki de sorunun şifresi bu cümlede yatıyor. Son yıllarda yaşananlar, gerçek Beşiktaş kimliğiyle, Beşiktaşlı karakteriyle hangi oranda örtüşüyor?
Küreselleşme adına, sözde ‘küresel gerçekler uğruna’ Süleyman Seba’dan sonra yerleştirilmeye çalışılan anlayış ve yaklaşımdı asıl sorun olan.
Değiştirilmek istenen kulüp felsefesidir.
Anımsayın; Siyah Beyazlılar tarihten süzülüp gelen anlayışlarıyla, altyapılarıyla, kendi öz kaynaklarıyla övünürdü en çok.”
Serdar, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibinin, küresel güçlere teslim olduğunun altını çiziyordu.
Önümüzdeki günlerde Beşiktaş’ın kongresi var. Demirören’in karşısına hukukçu Murat Aksu çıkıyor.
Aksu’yu yakından tanırım...
Küresel güçler, Atatürkçü, yurtsever, demokrat kimliği olan Murat Aksu’yu bakın nasıl suçluyorlar:
“Tarikatçı, Kürtçü, Atatürk düşmanı!”
Murat’ın listesinde kimler var?
Ali Baransel, Gülengül Altınsay, Emre Berkin, Murat Akdoğan...
Liste uzun!
Murat Aksu’yu efsane başkan Süleyman Seba, siyasetimizin “Hikmet Ağabeyi” Hikmet Çetin destekliyor.”

Odatv.com

Çarşamba, Ocak 20, 2010

Desteğim Murat Aksu'ya! Değiştir Şimdi!

Bu blogu 3 kişi yazıyoruz. Thulandra ve Faucalt'dan bağımsız olarak yazıyorum: Desteğim Murat Aksu'ya ... Oyum Murat Aksu'ya demek isterdim ama maalesef kongre üyesi değilim. Ama Murat Aksu'nun programında yer aldığı üzere belki üyelikler ucuzlar ve aidatlar yükselir de gelir kaybetmeksizin katılım artar. O zaman bizler de sevdiğimiz renklerin geleceği hakkında söz sahibi olabiliriz...



Aslına bakarsanız Murat Aksu ismi ile konuşulmaya başlandığında polemiklere konu olmuştu. Siyasi bir camiadan olması, cemaatin adamı olması  iddiası-ki buraya bakın ne asmıştım- falan falan falan falan....

Ancak belki kendisinden çok ekibi güven veriyor bana. BJK'yı düzlüğe çıkartmanın ancak bir ekip ile olacağını düşünüyorum. Üstelik BJK gibi demokratik bir zemine sahip bir kulüpte one man show yapanların kulübü ne hale düşürdüklerini görüyoruz. Serdar Bilgili mevcut başkandan kat be kat daha karizmatik iken dahi yanında Hüsnü Güreli, İbrahim Altınsay gibi adamlar vardı. Mevcut başkan artık dalga konusu olmuş, Levent Erdoğan bile cephe almış kendisine ... Vay anam vayyyy!

Murat Aksu popülist yaklaşımlardan uzak durmalı, diğer rakiplerin etkilerinden kulübü arındırmalı, en az 5 senelik bir kalkınma planı ekonomik yapıyı düzeltmeli, alt yapıya önem vermeli, uzun vadeli projeleri uygulamak için gerekli iradeyi hiç olmadığı kadar göstermeli. Kendisi de bunları yapacağını iletiyor. Ekibi yapabilecek kalibrede, bundan kimsenin şüphesi olmamalı.Hepsi kendi alanlarında uzman ve başarılı profesyoneller... Üstelik belki de böyle iddialı bir aday listeye hiçbir seçim tanık olmadı... Bir başka konu da Murat Aksu ve listesinde parasıyla piyasa yapan adam yok. Peki ya diğeri ??? Tek korkum alışılageldiği üzere mevcut başkanın seçimi manipüle etmesi, adamlarını devreye sokması, medya gücünü kullanıp iyice mide bulandırması ...  Yapar mı yapar...

Bu seçimi bu kadar hataya ve basiretsizliğe rağmen Yıldırım Demirören kazanırsa bu camia için büyük bir utanç sayılmalıdır!

Salı, Ocak 19, 2010

Yazık!!!



Hrant Dink yetimhanede büyümüş. Türk Devleti bakmış Hrant'a zor zamanında. Ama sonra aynı Türk Devleti "haddini bildirdi" gözünü kırpmadan. Yukarıda kırmızı beyaz bayrağa canım feda ama bu fotoğrafa fon olmasından dolayı utanıyorum. Hükümet işine gelmeyen politik figürleri tepeleyeceğine ergenekon diye, bu utancı temizlesin... Biliyorum ki Hrant bu yukarıdaki zavallılardan daha fazla seviyordu ülkesini... Yazık !!!

Pazar, Ocak 17, 2010

Kemal Merkit Podyum'da !


Dünyanın en zorlu rallisi kabul edilen Dakar Rallisi 2010 yılında Arjantin-Şili arasında gerçekleşti. Turk Dakar Team'de Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar ülkemizi temsil etti.Kutlu Torunlar yarış esnasında meydana gelen teknik problem nedeni ile yarışı tamamlayamadı ancak Kemal Merkit hedefine ulaştı. Üstelik genel klansmanda 49ncu olsa da mekanik yardımı almadan kendi başına yarışanlar kategoriside 1 nci oldu ve podyum gördü.

Gerçekten de büyük bir başarı... 9.000 km lik arazi parkurunu geçmek için 2 hafta motor tepesinde yarışmak  fiziksel olduğu kadar mental bir güç de gerektiriyor. Yarışa katılan 160 motorcudan yarısı finiş göremedi., bu bile başarıyı anlatmayı yeter. Çöl Kaplanı Kemal Merkit bu yarışta KTM 690 ile yarıştı.

Yarışın resmi sitesi : http://www.dakar.com
Dakar Turk : http://www.dakarturk.com


Cumartesi, Ocak 16, 2010

TiVi Bitti Şimdi Forza!


Beşiktaş'ın beceriksiz yönetimi BJK TV'nin yayınını dahi sağlayamazken ya da -belki de daha kötüsü- BJK TV'yi İlker Yasin'e emanet ederken Forza TV ve Forza Radyo an itibari ile yayında. Tebrikler Forza! Emeklerinize Sağlık!

TV için           http://www.besiktasgazetesi.com/canlitv.html


Erdem Ulus ve Alen Markaryan ilk programı yapıyorlar. Erdem Ulus'un sesini duymak beni rahatlatıyor ama Alen'İn beyanları çok karamsar (nasıl olmasın!)

Alen, yönetimin tribüne müdahalesi için "İçinde bulunduğumuz durum gerçekten çok kötü." diyor.
FeBe'li Ferit Şahenk'in Aziz'in fetvasını iletmek için Beşiktaş tribünlerine musallat olması ile birlikte Çarşı'nın yılbaşı kutlamalarına katılan Başkan'ın seyrini değiştirdiğini ve tribünlere cephe aldığını söylüyor.... Oy anam oy....

Çarşamba, Ocak 13, 2010

Pazar, Ocak 10, 2010

Togo Afrika Kupası'ndan Çekildi!



Blogun adını Kontra CavCav koyarken Afrika kıtasından ve kupasından dolaylı olarak etkilendik. Hatta Thulandra Afrika Kupası 2010 hakkında zamanın ötesinde bir yorum dahi yaptı:
-"Mekan (Angola) sakat ama ... "



Angola'da olan terörist saldırı kara kıtanın yarattığı futbol zeminine (muhtemelen) keleş  mermisi kovanları düşürdü. Dünya Kupası öncesi hiç hoş olmadı... Togo Milli Takımı Angola sınırından geçip Cabinda bölgesine ulaştığında yaklaşık 20 dakika boyunca saldırıya uğradı. 6 kişinin öldüğü saldırıda 2 Togo Milli Takım oyuncusu da yaralandı. Milli takım konvoyuna güvenlik güçlerinin eşlik ettiğini de belirtelim. Olay henüz sıcakken Angola'lı yetkililer Togo'luları, Togo'lular Angola'lıları, güvenlik gerekçeleri nedeni ile daha titiz bir turnuva yeri seçimi olmadığı için futbol kamuoyu da CAF'ı (Confederation of African Football) suçladı durdu. Angola hükümeti saldırıyı üstlenen Flec örgütünün geçtiğimiz yıllarda bitirildiğini, sorun çıkarmak isteyen kişiler tarafından yapıldığını söyledi ama kimse yemedi tabi. (Tipik Türk politikacısı çapsızlığı.)

Otobüs koltuklarının altında çatışmanın sonlanmasını bekleyen futbolcular ve ekip haklı olarak ciddi bir travma içinde olmalılar ki bugün yapılan resmi açıklama ile Togo Milli Takımı 2010 Afika Kupası'ndan çekildi. Futbolcular saldırıda ölen arkadaşlarının anısına turnuvaya devam etmek isteseler de Togo hükümetinin "tavsiyesi" üzerine ülkelerine geri dönme kararı aldılar. Oynayacakları grupta Gana, Burkina Faso ve Fildişi Sahilleri ile çekişecek olan Togo'da yaralanan futbolcuların durumları iyiymiş.



EPL'de ise Togo Milli Takımı kaptanı Emanuel Adebayor gündem oldu haliyle. Aslında Arsenal taraftarının bedduasını almıştı ama yara almadan saldırıdan kurtulan çoğunluk şanslı futbolculardan oldu. Sadece EPL'de değil Avrupa'nın sayılı tüm liglerinde Afrika Kupası'nda görev yapacak futbolcular var. Kazasız belasız bir turnuva olmasını dileriz.