Pazar, Ocak 10, 2010

Togo Afrika Kupası'ndan Çekildi!



Blogun adını Kontra CavCav koyarken Afrika kıtasından ve kupasından dolaylı olarak etkilendik. Hatta Thulandra Afrika Kupası 2010 hakkında zamanın ötesinde bir yorum dahi yaptı:
-"Mekan (Angola) sakat ama ... "



Angola'da olan terörist saldırı kara kıtanın yarattığı futbol zeminine (muhtemelen) keleş  mermisi kovanları düşürdü. Dünya Kupası öncesi hiç hoş olmadı... Togo Milli Takımı Angola sınırından geçip Cabinda bölgesine ulaştığında yaklaşık 20 dakika boyunca saldırıya uğradı. 6 kişinin öldüğü saldırıda 2 Togo Milli Takım oyuncusu da yaralandı. Milli takım konvoyuna güvenlik güçlerinin eşlik ettiğini de belirtelim. Olay henüz sıcakken Angola'lı yetkililer Togo'luları, Togo'lular Angola'lıları, güvenlik gerekçeleri nedeni ile daha titiz bir turnuva yeri seçimi olmadığı için futbol kamuoyu da CAF'ı (Confederation of African Football) suçladı durdu. Angola hükümeti saldırıyı üstlenen Flec örgütünün geçtiğimiz yıllarda bitirildiğini, sorun çıkarmak isteyen kişiler tarafından yapıldığını söyledi ama kimse yemedi tabi. (Tipik Türk politikacısı çapsızlığı.)

Otobüs koltuklarının altında çatışmanın sonlanmasını bekleyen futbolcular ve ekip haklı olarak ciddi bir travma içinde olmalılar ki bugün yapılan resmi açıklama ile Togo Milli Takımı 2010 Afika Kupası'ndan çekildi. Futbolcular saldırıda ölen arkadaşlarının anısına turnuvaya devam etmek isteseler de Togo hükümetinin "tavsiyesi" üzerine ülkelerine geri dönme kararı aldılar. Oynayacakları grupta Gana, Burkina Faso ve Fildişi Sahilleri ile çekişecek olan Togo'da yaralanan futbolcuların durumları iyiymiş.



EPL'de ise Togo Milli Takımı kaptanı Emanuel Adebayor gündem oldu haliyle. Aslında Arsenal taraftarının bedduasını almıştı ama yara almadan saldırıdan kurtulan çoğunluk şanslı futbolculardan oldu. Sadece EPL'de değil Avrupa'nın sayılı tüm liglerinde Afrika Kupası'nda görev yapacak futbolcular var. Kazasız belasız bir turnuva olmasını dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yardır ama küfürsüz !