Perşembe, Aralık 09, 2010

Yatacak Yeriniz Yok

Birisi bana Beşiktaş ve Bursaspor maçı ile ilgili verilen cezaları
a. Vicdani
b. Hukuksal
c. Mantıksal

Olarak açıklasın lütfen. Yönetmeliklere göre saha dışı olaylarının kontrolü ve de güvenliğin sağlanması bulunan il ve ilçelerdeki mülki amirlerin sorumluluğundadır. Klüplerin sorumluluk alanı stad içinde başlar.

Sen emniyet olarak bu kadar gergin olacağı belli bir maçta önlem alamıyorsan, yollarda yaptığın aramalarda bulduğun bıçak satır gibi alet edevatdan sonra taraftarları maça getiriyorsan ve de yine salak gibi sen gelen Bursa taraftarını eski açık'a sokamayıp dışarıda kavganın zeminini oluşturuyorsan kusura bakma ama en hafif tabirle hata ve aptallıklar sana aittir abicim...



Sakın sportmen kisvesi altında sahte maskeler takan insanlara da inanmayın. Yok bu cezalar devrim olacak, dönüm noktası spor yasası falan gibi tuzaklara kanmayın. Yemezler ha bu beklenti olanlara da şu hareketimizi sevgilerimizle gönderiyoruz...




(Fotografı yeşil gazete org'dan aldık...Teşekkürler)

2 yorum:

  1. yardırcam ama küfürsüz..
    oturduğum yerde içimden yardırıyorum ama küfürlü..
    Hep Beşiktaş'a verilen cezalar örnek olur. Aslına bakarsan Bursa da fena şamar oğlanı olmadı, daha fazlasını da hakediyorlar :)
    Bence polise de aldıkları müthiş önlemlerle olaylara mani oldukları için ödül verilmeli.
    Hatırlatmak istiyorum: Eli bıçaklı sopalı palalı kafası güzel fanatik taraftar, eli yumurtalı pankartlı öğrenciden daha tehlikelidir. Derdin sultanlara yalakalık değilse esas görevin taraftar görünümlü kopuklara engel olmaktır.

    YanıtlaSil
  2. eyyamci devlet organlari yine besiktas'i meze etti masasina... yalniz kulubun bu konuda cok daha proaktif olup kamuoyu calismalarina baslamasi gerekiyordu. konuyu dogru duzgun izah edip asil suclular ile kulubu ayirmasi gerekiyordu. olmadi... bursanin bile daha cok sesi cikti.

    yanlis anlasilmasin siddet yanlisi degilim ama bursali s2klerin 3-5 besiktas taraftari karsisinda ki ezik halleri de tarihe gecti, belleklerimize kazindi. hani asiyorlardi, kesiyorlardi, senelerce anamiza bacimiza sovuyorlardi ya. gorduk anca kendi copluklerinde sesleri cikabiliyormus.

    besiktas taraftari kime nasil davranacagini cok iyi bilir. daha bu sezon en az 5 macta karsi takimin alkislarla soyunma odasina gonderildigine tanik oldum. yani herkese lölö degil kardesim, hak edene gider!

    sonuc itibariyle yine gostermelik cezalar, yanlis zemin uzerine kurulmus kanun, fiil sahibi ile keyf sahibini bir tutan ve cezalandiran bir zihniyet... bursa'daki macta 4 yaralinin rovansini almak isteyecek bursali vandallar. nasil engellenecek? kim engelleyecek? muhtemelen deplasmana gidecek 2 bin besiktaslinin kafasinda paranalacak coplar, gozlerine gozlerine sikilacak biber gazlari...

    bu siddete zemin tutan medya, siddeti uygulayan taraflar, capsiz yoneticiler ve resmi kurumlar, siddeti daha fazla siddet ile engellemeye calisan ve her defasinda basarisiz olan guvenlik teskilati mensuplari... hic biriniz insan degilsiniz... siz insansaniz, biz degiliz!

    YanıtlaSil

yardır ama küfürsüz !